Joanne Millenaar

Joanne Millenaar

Docent basisschool de Wijngaard

Hoi! Mijn naam is Joanne Millenaar en ik geef AMV lessen in groep 4 t/m 8 op de Wijngaard in Zwartsluis. Ik zit in het 4e jaar van de opleiding docent muziek. Mijn instrument is piano. Ik ben pianist van een gospelkoor, ik geef pianolessen en ik speel veel piano in kerken, zowel lichte als klassieke muziek.

Muziek

Op mijn 7e ben ik op klassiek piano gegaan. Daar heb ik tot mijn 14e gezeten. Daarna heb ik twee jaar licht pianoles gehad, maar ik begon het klassieke te missen, dus ben ik daarna weer overgestapt op klassiek pianoles. Ondertussen heb ik als kind gezongen in kinderkoortjes en ben ik op mijn 14e piano gaan spelen in de kerk. Daar heb ik ook zangleiding gedaan. Muziek maken is altijd een hobby geweest, maar het is fantastisch dat dit nu mijn werk is geworden. Het voelt niet als werk.

Op de middelbare school koos ik voor het examenvak muziek. Toen had ik nooit het idee om naar het conservatorium te gaan. Ik heb wel nagedacht over de opleiding Klassiek Piano, maar niet wetende wat ik er mee kon in de toekomst. Mijn muziekdocent kwam met het idee om Docent Muziek te gaan studeren. Nou dat is gelukt! Tijdens die opleiding gingen de balletjes rollen, ook wel omdat ik in de christelijke wereld veel piano speelde. Ik werd gevraagd als pianist voor een koor, ik ging pianolessen geven en langzamerhand komt de wereld erachter dat je piano speelt, dus werd ik voor bandjes en kerkdiensten gevraagd.

Mijn lessen

Muziekles is bij mij gericht op vooral lekker doen. Muziek maken is het leukste wat er is. Daarbij vind ik het belangrijk dat je er wel iets van leert. Vanuit de praktijk wordt de theorie gekoppeld. Maar dus vooral plezier maken!