Laurens Schweppe

Laurens Schweppe

Piano

Hey! Ik ben Laurens Schweppe en ik geef pianoles bij Grandesco Music. Ik ben sinds 2019 afgestudeerd Jazz & Pop pianist van het ArtEZ conservatorium. Sinds ik ben afgestudeerd ben ik actief als pianist in verschillende settingen: solo, in duo (zangbegeleiding), jazztrio’s en ook in grotere bezettingen. Ik schrijf eigen composities voor een aantal van deze settingen en ik ben ook al een aantal jaar actief als docent.

Muziek

Muziek heb ik van huis uit meegekregen omdat mijn vader van beroep klassiek zanger is en daarnaast een groot popliefhebber. Hierdoor ben ik opgegroeid met klassieke en popmuziek en ben ik vanaf 8-jarige leeftijd begonnen achter de piano. Eerst kreeg ik klassiek pianoles en vanaf de middelbare school ben ik pop gaan spelen. Ik heb in veel popbandjes gespeeld en daar heb ik podiumervaring opgedaan. Toen ben ik ook geswitcht van docent zodat ik meer onderwezen kon worden in de popmuziek. Deze docent heeft me uiteindelijk ook begeleid naar het conservatorium.

Mijn lessen

In de pianoles vind ik het belangrijk dat plezier voorop staat. Naast het aanleren van een technische basis, theoretische basis, samenspel en improvisatie is het daarom belangrijk dat we in de les bezig zijn met de muziek die jij leuk vindt. Want dat is natuurlijk het leukste om te spelen. Omdat ik zelf een erg breed ontwikkelde pianist ben, kan je met bijna alle muziek bij mij in de les aankomen. Ik schrijf liedjes vaak zelf uit voor jullie zodat ik zeker weet dat het goed bij jouw niveau past maar er alsnog voldoende uitdaging en plezier in zit.

Heb je zin in uitdaging of wil je gewoon lekker muziek maken? Je bent altijd welkom om bij een proefles te komen kijken!