Songwriting in Zwartsluis

Songwriting

Bij Grandesco Music krijg je songwriting in Zwartsluis. Veel songwriters beginnen liedjes te schrijven, omdat ze zich daarmee kunnen uiten en dit gaat meestal redelijk vanzelf. Je zou misschien denken dat hier geen onderwijs voor nodig is, je schrijft toch gewoon wat je wilt zeggen? En misschien denk je wel dat onderwijs afdoet aan de authenticiteit. Maar leren over verschillende liedvormen, rijmschema’s, bijzondere akkoorden, hoe je kunt spelen met metaforen etc., werkt juist zeer verrijkend!

Techniek en theorie

Liedschrijven is een eigenschap die je wel degelijk verder kunt ontwikkelen. Songwriters leren tijdens deze cursus verschillende manieren om hun verhaal en gevoelens over te brengen, zowel tekstueel als muzikaal.

Onderwerpen die tijdens deze lessen naar voren komen zijn:

  • Vorm
  • Rijm
  • Beeldtaal
  • Muziektheorie
  • Akkoordenleer

De lessen zijn individueel en helemaal afgestemd op jouw eigen liedjes! Je krijgt dus 100% persoonlijke aandacht, dit is uniek in Zwartsluis.

Grandesco Presents

Naast de individuele lessen, zijn optredens ook een vast onderdeel van het lesprogramma. Aan het einde van het jaar krijgt elke songwriter de kans om vrienden en bekenden te laten zien wat hij/zij heeft geleerd tijdens de songwritinglessen. Op deze manier wordt er ook podiumervaring opgedaan. Daarnaast worden er door het jaar heen ook meerdere optredens georganiseerd!

Als je er klaar voor bent is er uiteindelijk ook de mogelijkheid om songwriter te worden in één van de bands van Grandesco Music Zwartsluis. Deze bands zijn er op verschillende leeftijden en niveaus. Zie bandcoaching.

De docent

De songwritinglessen worden gegeven door Jeff Bolink. Jeff schrijft zelf veel liedjes en brengt regelmatig nieuwe nummers uit. Hij kan je helpen om de mooiste nummers te schrijven!